ΕΙΣΑΓΩΓΕΣ

Η εισαγωγές προϊόντων από οποιαδήποτε χώρα του κόσμου είναι η ειδικότητα μας. Αναλαμβάνουμε την εισαγωγή εμπορευμάτων της επιχείρησης σας με ταχύτητα, υπευθυνότητα και συνέπεια.

Το κάθε είδος και η κάθε χώρα έχουν τις δικές τους ιδιαιτερότητες ενώ ο επιμέρους συνδυασμός τους αποτελεί μια ιδιαίτερη και μοναδική περίπτωση η οποία απαιτεί και την ανάλογη αντιμετώπιση. Υπό αυτή την οπτική γωνιά, κάθε περίπτωση εισαγωγής και κάθε ανάγκη σας εξετάζεται ξεχωριστά και σε συνδυασμό με την εμπειρία μας στις εισαγωγές μεγάλης γκάμας προϊόντων, εξασφαλίζουμε την πιο συμφέρουσα λύση για την εταιρεία σας.

Και για να γίνουμε πιο σαφείς, το γραφείο μας αναλαμβάνει τον εκτελωνισμό για είδη όπως ανταλλακτικά, δείγματα, είδη ένδυσης, υπόδησης, αξεσουάρ δερμάτινα και υφασμάτινα, κοσμήματα, γυαλιά ηλίου, ματογυάλια, τεχνουργήματα από γυαλί, υφάσματα, χαλιά, ιατρικά είδη, φάρμακα, μηχανήματα αγροτικά και βιομηχανικά, πρώτες ύλες, χημικά, ηλεκτρονικά, ηλεκτρολογικά και οπτικοακουστικά είδη καθώς και την εισαγωγή για κινητά, tablet, PC, cameras, εκτυπωτές, gps, τεχνουργημάτα από πλαστικές και χάρτινές ύλες, κάθε τύπου ξυλεία, τεχνουργήματα από ξύλο, τρόφιμα – ποτά, ευπαθή είδη όπως φρούτα-λαχανικά, ζώντα ζώα, καπνικά, όργανα και συσκευές οπτικής-φωτογραφίας, ωρολογοποιίας – ρολογιών.

Εισαγωγές προϊόντων με την υπογραφή Κούσκουρα

Λόγω της συνεργασίας μας με διάφορα πρακτορεία (ναυτιλιακές, αεροπορικές, οδικές εταιρίες μεταφορών) και εφόσον υπάρχουν οι ανάλογοι όροι παράδοσης έχουμε τη δυνατότητα να καλύψουμε με ευνοϊκότερες τιμές στο κομμάτι του ναύλου, εξ’ολοκλήρου την εισαγωγή προϊόντων σας. Aπό το αρχικό στάδιο έκδοσης ναύλου για τη μεταφορά από την χώρα αποστολής τους, τον ασφαλή — όσο μας το επιτρέπει η κάθε περίπτωση— γρήγορο τελωνισμό τους για να είστε κατοχυρωμένοι και απόλυτα εξασφαλισμένοι όσον αφορά το νομικό κομμάτι μέχρι την απελευθέρωση και την τελική παράδοση των εμπορευμάτων στο χώρο σας (στην εταιρεία σας, την αποθήκη σας κτλ.), το γραφείο μας επιτυγχάνει την απόλυτη και τάχιστη εξυπηρέτησή σας ώστε να μην αποσπάστε από τις δραστηριότητες της εταιρίας σας. Όλα τα παραπάνω συνδυασμένα ισούνται με εξοικονόμηση χρόνου και χρήματος για εσάς.

Για εμάς εξέχων ρολό έχει η ασφάλεια και η υπεύθυνη αντιπροσώπευση της εταιρίας σας γι’ αυτό και πριν την κατάθεση της κάθε εισαγωγής σας γίνεται μελέτη και προκοστολόγηση επί του τελικού αποτελέσματος. Έπειτα, και σε απόλυτη συμφωνία με εσάς προχωράμε στην κατάθεση και ολοκλήρωση της εισαγωγής σας.
Για να έχετε μια ολοκληρωμένη εικόνα στο μυαλό σας τα απαραίτητα έγγραφα εισαγωγής που χρειαζόμαστε από εσάς για να ολοκληρωθεί μία εισαγωγή στην Ελλάδα είναι:

Για επαγγελματίες (εταιρεία, έμπορος, βιομηχανία, βιοτεχνία κτλ.):

1. Πρωτότυπο τιμολόγιο από τον οίκο του εξωτερικού (Commercial Invoice)
2. Λίστα συσκευασιών ή κιβωτολόγιο (Packing List)
3. Φορτωτική της εταιρείας που ανέλαβε τη μεταφορά του εμπορεύματος (οδική, ναυτιλιακή, αεροπορική)
4. Προτιμισιακό πιστοποιητικό (EUR1, ATR, FormA) εφόσον τα εμπορεύματα προέρχονται από την ανάλογη χώρα και επιτρέπεται στον εισαγωγέα να τα παραλάβει με μειωμένο ή και μηδενικό δασμό. Τα συγκεκριμένα πιστοποιητικά εκδίδονται από τον εκάστοτε οίκο του εξωτερικού της χώρας της οποίας εξάγονται τα προϊόντα.
5. Πιστοποιητικό συμμόρφωσης CE (Declaration of Conformity) για όσα προϊόντα χρειάζονται το συγκεκριμένο πιστοποιητικό όπως ηλεκτρολογικό υλικό και συσκευές, ηλεκτρονικές συσκευές, όλων των ειδών τα μηχανήματα, παιχνίδια.
6. Τιμολόγιο ναύλου από την εκάστοτε μεταφορική εταιρεία εφόσον οι συγκεκριμένοι όροι παράδοσης το επιβάλουν.
7. Τιμολόγιο πρακτορειακών από την εκάστοτε μεταφορική εταιρεία.
8. Phytosanitary Certificate για προϊόντα φυτικής προέλευσης.
9. Veterinary Certificate για προϊόντα ζωικής προέλευσης.
10. Πιστοποιητικό CITES εφόσον τα προϊόντα σας κατασκευάζονται από είδη χλωρίδας και πανίδας τα οποία ανήκουν στον κατάλογο των προστατευόμενων ειδών και τα οποία απειλούνται με εξαφάνιση.
11. Υπεύθυνη δήλωση ανασφάλιστων εμπορευμάτων εφόσον τα εμπορεύματά σας είναι ανασφάλιστα.
12. Έντυπη εξουσιοδότηση.
13. Ηλεκτρονική εξουσιοδότηση.
14. Αριθμό EORI.

Για ιδιώτες:

1. Το αποδεικτικό της πληρωμής (Paypal, Western Union, Bank transfer κτλ.)
2. Αντίγραφο της ταυτότητάς σας (Μη θεωρημένο από κάποια υπηρεσία)
3. Τα απαραίτητα έγγραφα τα οποία εκδίδει η μεταφορική εταιρεία (διατακτική, φορτωτική, ειδική φορτωτική) εφόσον τα έχετε ήδη παραλάβει ειδάλλως, αναλαμβάνουμε εμείς να τα παραλάβουμε για εσάς χωρίς να σπαταλάτε πολύτιμο χρόνο.
4. Έντυπη εξουσιοδότηση.
Δ: Ι. ΠΑΝΤΑΖΙΔΟΥ 51
Τ: (+30) 6932034930
Σ: (+30) 231 550 1438
F: (+30) 231 055 4077